Massage

Er nok den den mest kendte alternative behandlingsform. Den bruges til velvære og energi-opladning. Den bruges når du skal gøre noget godt for dig selv. Og så bruges den til specifik behandling af smerter i kroppen. 

Det kan være smerter forbundet med både belastninger, skader eller smerter 

I denne tid med mange hjemmearbejdspladser, og nakke/skulder smerter, ondt i hovedet, er massage en god behandlingsform. 

I loaderiet findes der flere forskellige massører og massage behandlings former.  

Susanne fra Klinik Bondhi, der laver klassisk, meditativ og hotstone massage. 

Martin er en anden af husets dygtige massører. Han er uddannet fysiurgisk massør og sportsmassør. 

Carina kombinerer gerne massage med zoneterapi.

Fysiurgisk massage

Fysiurgisk massage er en dybdemassage, hvor massøren bruger forskellige massageteknikker til at gennemarbejde kroppens muskler, sener, led og bindevæv. En fysiurgisk massør har kendskab til kroppens anatomi og fysiologi og bruger forskellige klassiske greb afpasset de behov og ønsker, klienten kommer med. Nogle klienter kommer for afspændingens skyld og andre for en fysisk lidelse, der kræver behandling. Denne behandling øger smidigheden og vævselasticiteten i kroppen og forbedrer muskelbalancen, den stimulerer kredsløbet med vener, lymfe- og blodkar, aktiverer immun systemet og afspænder hele systemet.

Sports massage

Her kommer et afsnit om sportsmassage

Hotstone massage

Hotstonemassage er en terapeutisk behandlingsform udviklet af indianerne for flere hundrede år siden. Varmen fra stenene trænger dybt ned i musklerne og løsner op for spændinger. Der masseres hele tiden med sten, mens der samtidig kan ligges sten til opvarmning af andre områder. En dybdegående og meget afstressende helkropsbehandling. Hotstonemassage er særligt velegnet til anspændte muskler uden, eller kun med få, egentlige infiltrationer samt til at bekæmpe stress og spændinger relateret til stress. Hotstones er desuden meget effektive til at varme bindevævet hurtigt op i forbindelse med klassisk massage, så der kan arbejdes dybere med eventuelle infiltrationer. Hotstones bør ikke anvendes på områder med akut inflammation. Her kan i stedet anvendes coldstones eller området kan undgås.

hotsone massage i rødovre

Meditativ massage

Denne behandling kombinerer klassiske  og healingsmassagen. Der tales ikke under behandlingen, da det er vigtigt at du har fuld opmærksomhed på hvad der sker i din krop. Susanne anvender elementer fra healingsmassagen som stationære hold og tryk samt inddrager energicentrene (chakras). Tempoet er desuden langsommere end i den klassiske behandling.

Meditation har vist sig at have gavnlige effekter på kredsløbet, stress, depression og angst samt hukommelse og læring. Behandlingen kan danne rammen om en kropsscannings-meditation, der bl.a. anvendes som en effektiv metode til at håndtere kroniske smerter. Hvis du ikke kender til meditation og/eller kropsscanning, får du en kort vejledning inden vi starter. Denne massage er særligt velegnet ved smertefulde lidelser, som for eksempel fibromyalgi eller endometriose, hvis de dybere tryk tåles dårligt, men alle kan have rigtig god effekt af denne massage.

Klassisk massage

Klassisk massage er for dig der ønsker en behandling, hvor muskelinfiltrationer lokaliseres og behandles, samtidig med at du får en afstressende effekt af massagen. Målet her er at komme i dybden, uden at det gør så ondt at du ikke kan slappe af. Susanne anvender greb fra den klassiske sportsmassage, men med et roligere tempo. Musklerne æltes og løftes og hermed strømmer iltbærende blod til musklen og muskelinfiltrationer nedbrydes. Muskelinfiltrationer er endnu ikke fuldt forstået, men skyldes sandsynligvis at muskelfibrene i visse områder af en muskel, spænder mere end resten af musklen og forhindrer ilt i at forsyne dette område tilstrækkeligt. Det føles smertefuldt og ømt. Den klassiske massage har både til formål at nedbryde muskelinfiltrationer og frigive afstressende og smertelindrende hormoner. Du vil derfor opleve at behandlingerne er både behagelige og dybdegående. Metoden bygger på at den mest effektive behandling af langvarige smerter og spændinger er et samarbejde med kroppen og at du skal kunne følge med mentalt.,

cupping - massage med sugekopper

Cupping er efterhånden ganske udbredt og velkendt. Det er oprindelig en gammel kinesisk form for behandling, men Susanne anvender den primært efter vestlige principper. Det vil sige hun anvender cupping på muskelinfiltrationer og triggerpunkter samt på bindevæv. Cupping kan både bruges stationært på udvalgte punkter og som egentlig massage med sugekopperne, hvor de glides frem og tilbage på huden. Afhængig af teknikken der vælges, kan der behandles både muskelvæv og bindevæv. Der kan ikke behandles med cupping ved akutte skader, blødningsforstyrrelser, indtag af blodfortyndende medicin eller ved diskusprolaps.

cuppinfg