Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Yin yoga med Roots v. Anette Duun

2. januar 2020 | 17:00 - 18:30

yin yoga

Hvad er yin yoga?
I Taoisme, hvor tankegangen om yin og yang stammer fra, inddeles alt i yin og yang:

Yin står for det feminine, stille, stabile og fundamentale.

Yang står for det maskuline, forandring, bevægelse og aktive.

Yin og dermed yin yoga er præget af det stille og statiske , hvilket i høj grad kan ses på den måde, som yogaen udføres på.

I yin yoga arbejder du, i modsætning til andre yogastilarter, ikke med musklerne, men derimod med bindevævet, led og sener. Arbejdet med bindevævet, led og sener kan give din krop mulighed for at restituere hurtigere og sundere og på den måde skabe en bedre balance i din træning og hverdag.

Hver øvelse holdes i lang tid. Hver øvelser kan holdes i alt fra tre til 5 minutter. Det skyldes, at når du arbejder med at skabe plads bindevævet, vil det langsomt blive længere og stærkere. Det er rigtig godt, fordi du på den måde kan undgå sene- og ledskader.

Hofter, ben, bækken og den nedre del af ryggen. Med yin yoga arbejder du med disse områder af kroppen. Det betyder, at mange af øvelserne er hofteåbnere, bentræk og foroverbøjninger.

For at du kan komme ind og arbejde godt med bindevæv, sener og led, skal dine muskler slappe af. Derfor foregår yin yoga primært på gulvet med mange siddende og liggende øvelser, hvor der arbejdes med at bruge minimal muskelkraft, som vil hjælpe dine muskler med at give mere slip.

Ligesom med andre yogastilarter er der i yin yoga ikke fokus på konkurrence, og du lærer at lytte til din krop. Men det er særlig vigtigt med yin yoga, at du ikke presser din krop mere end nødvendigt, og at du tager det med ro på grund af det intense arbejde med bindevæv, sener og led.

 

Detaljer

Dato:
2. januar 2020
Tidspunkt:
17:00 - 18:30

Arrangør

annette Duun
E-mail:
annette@duun.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Registrations are closed for this event

Scroll to Top
Scroll til toppen