Kropsterapi og BODY SDS

Kropsterapi er en behandlingsform, som tager udgangspunkt i krop og psyke som helhed. Alle vores oplevelser, erfaringer og følelser lagres i vores krop – både de positive og de negative. 

Kropsterapien kan frigøre fysiske og psykiske spændinger, så kroppen aktiveres til at helbrede sig selv. 

Behandlingen foregår på briks, og er baseret på forskellige massageteknikker, beroligelse af nervesystemet, akupressur og zonetryk, åndedrætsteknikker, lettere ledfrigørelse og evt. samtaleterapi.

Oplever du fysiske smerter, skavanker eller spændinger  eller psykiske problematikker, som f.eks. stress, depression og angst, kan kropsterapien hjælpe dig.

Kropsterapeuten vil altid sørge for at du bliver taget godt i mod og skabe et trygt og rart rum. 

Body-SDS er en mere end 70 år gammel dansk udviklet behandlingsform, som består af særlige fysiske massagegreb kombineret med bevægelse, samt fokus på vejrtrækning.

Body SDS behandling behandler “hele dig”, både fysisk og psykisk, og ikke udelukkende det/ de steder, hvor smerterne viser sig. Under behandlingen vil du derfor opleve, at behandleren ikke kun har fokus på det sted, hvor du mærker smerter.

Fysiske smerter har en psykisk forankring, og psykisk smerte en fysisk forankring. Det er dog ikke altid vi er bevidste om dette samspil, men det er vores krop. Har du eksempelvis været indlagt på hospitalet af en eller anden fysisk årsag, har du måske oplevet stress over at være væk fra dit arbejde, eller frygt for, hvad der skulle ske med dig. Har du omvendt oplevet stress, angst og/ eller depression, fordi du i en længere periode har haft for meget at se til, mærker du det eksempelvis helt konkret  med f.eks. hjertebanken og spændinger i kroppen. Vi er hele mennesker, og Body SDS behandlingen tager afsæt i dig og din situation gennem din krop.

Det får du ud af behandlingen:

Body-SDS hjælper dig, “det moderne menneske” med symptomer, der opstår i krop og sind som følge af vores meget hektiske liv, hvor vi i en travl hverdag ofte overhører kroppens signaler, og først stopper op når den siger fra i form af smerte eller udmasthed.

  • Mange oplever, at deres smerter mindskes eller helt forsvinder når de får Body SDS behandling.
  • Du får mere overskud og energi i hverdagen
  • Tankemylderet bliver sat på pause
  • Du får øget kropsbevidsthed

Flere vælger dog at fortsætte med at få behandlinger efterfølgende, da det giver dem en særlig dybde og forståelse for dem selv i en ofte stresset hverdag. Den øgede kropsbevidsthed, og opmærksomhed på uhensigtsmæssige adfærdsmønstre, giver dig mulighed for vaner i dit liv, så smerterne helt forsvinder, eller får lov at fylde mindre.

Behandlingen aktiverer kroppens egne reparations- og udrensningsprocesser, samt frigøre fysiske og psykiske spændinger, også i dagene efter behandlingen.

Endelig giver fokus på åndedrættet, under behandlingen, dig et stærkt værktøj, du kan bruge i hverdagen, når du mærker du har brug for ro i kroppen og hovedet.

Scroll til toppen